9 krav du burde stille din webudvikler

Hjemmeside udviklings branchen og særligt WordPress CMS branchen er blevet indvaderet af lavpraksis og dårlige “webudviklerer.
Grunden til at jeg har sat webudviklerer i Citationstegn er fordi deres kompetencer ikke rækker til det niveau at man vil kalde det webudvikling, men nærmere bare “content management.

En content mananger kan betegnes som en vicevært eller i nyere tid ejendomsservicetekniker og er fantastisk til drift og vedligehold, men til at bygge et hus? – Knap så god.

Du ville jo heller ikke lade en vicevært bygge dit hus – Så hvorfor lader du en content manager bygge din hjemmeside?

Du er sikkert på udkig efter en blog, hjemmeside eller webshop og tænker at smide et indlæg ind i facebookgrupper som Iværksætter Netværk, UngIværk eller finde en tilfældig webudvikler på Google – Men pas på!

Jeg har set tendensen, primært på Facebook at der er et hav af webbureauer og webudviklere derude og det der oftest sker når der er mange om buddet, det er at niveauet af kvaliteten falder. Hvilket på en måde er trist, da det ødelægger branchens ry på denne måde og det er også én af grundene til jeg har udformet dette lille blogindlæg 9 krav du burde stille din webudvikler.

Følger du vores 9 krav til god webudvikling, så har du:

  • Bedre muligheder for at optimering
  • Større sandsynlighed for at betale den rette pris, for det rette produkt én gang.

Krav #1: Responsivt design

Jeg vil mene der er tre hovedfaktorer der taler for at responsivt design er nok den vigtigste faktorer indenfor webudvikling og jeg vil fortælle dig hvorfor.

Mobilanvendelse på nettet er eksploderet og er hele tiden stigende

Handel fra mobil er gået hånd i hånd med Mobilanvendelse og ser man på mange webshops

Indenfor SEO er det nu vigtigere end aldrig før grundet Google opdateringen Mobile-First-Indexing som går ud på at Google nu indekserer din hjemmeside udfra din mobilversionen og ser din desktopversion som et alternativ – hvorimod før denne opdatering var den dominerende version desktop og mobilversionen blev anset som et alternativ.

Derfor er der nu mere end nogensinde vigtigt at du har en responsivt og mobil venlig hjemmeside.

Krav #2: Sikker forbindelse

Du har sikkert besøgt en hjemmeside før hvor du får denne meddelse:

din forbindelse er ikke privat

Som du kan se øverst til venstre står der “Ikke sikker” og “https som betyder at der ikke er noget SSL certifikat til at krypterer data mellem hjemmesiden og dig. Dette er problematisk og får dine brugere denne meddelse påvirker din hjemmeside trafik negativt.

Det har noget at gøre med den protokol som serveren bruger – der findes hovedsageligt to protokoller du kan kører din hjemmeside på HTTP og HTTPS

Du skal have et SSL certifikat som kryptere forbindelsen mellem din server og din bruger

Krav #3: Høj hastighed

Du har med garanti set TV-programmet hammerslag som Peter Ingemann var tv-vært på i årene 2003-2013 hvoraf mottoet lød:

beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Du kan teste din hjemmesides hastighed med PageSpeed Insight som er et gratis værktøj udviklet af Google til at teste hastigheden på hjemmesider.

Krav #4: Sikker hjemmeside

Jeg har tidligere i dette indlæg skrevet om brug af SSL Certifikat for at opretholde en HTTPS-protokol og heraf en mere sikker forbindelse – men med en sikker hjemmeside mener vi ikke forbindelsen mellem din hostingudbyder og brugeren men adgangen fra uvedkommende på din hjemmeside – HACKERE… Ja, jeg ser desværre ofte hjemmesider hackes, nedlægges, tages

Krav #5: Online markedsføring

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed hvilke markedsføringskanaler der er bedst

Krav #6: Ophavsret

Jeg h

Krav #7:

Hvis du ikke selv køber domæne og webhotel, vil det være op til webudvikleren at indkøbe de

Krav #8: Transparant aftale

a

De tre vigtigste punkter du skal have fra din webudvikler

Leveringspris:

Leveringsdato:

Produkt:
Du skal være sikker på hvad du får for den aftalte pris, til den aftalte dato og det er derfor vigtigt at have en transparant og dokumenteret aftale mellem dig og din webudvikler eller dit webbureau.  På WordPress Forum finder du en skabelon som er udviklet i samarbejde med WHOM som du kan anvende til at definerer produktet og indkluderer dato og pris.

WordPress Forum

Krav #9: Test og Dokumentation

Inden aflevering anbefaler jeg at du selv tester hjemmesiden for nogle basle punkter, disse er som følger:

Jeg har også lavet et blogindlæg om overvejelser du burde gøre dig forinden du kontakter en webudvikler og kaster penge ned i et sort hul.
Hos WordPress Forum finder du den komplette guide med krav til din hjemmeside.

WordPress Forum

Konklussion:

  1. Mobilvenligt og PC venligt
  2. HTTPS protokol og ikke HTTP
  3. Hurtig hjemmeside – minimum 80/100 ifølge google pagespeed

Sidst opdateret 11-01-2019 kl. 07:37