Hvad er Affiliate Marketing

Hvad er affiliate marketing

Sidst Opdateret 28 Juni 2019:

Vi drømmer alle om det. At tjene penge mens man sover, men kan det lade sig gøre? – Ja det kan det faktisk og svaret ligger i Affiliate Marketing.
Affiliate marketing er bestemt ikke noget man kommer sovende til, men får man bygget et stabilt nok system op, så kan man faktisk tjene penge mens man sover.

Affiliate marketing er en surværen metode at tjene penge på sin hjemmeside trafik uden egenligt at gøre så meget, når det først er sat op.

Affiliate Marketing – Definition

Den bedste definition for hvad affiliate marketing er, kan findes på Pat Flynn’s Smart Passive Income: 

Affiliate marketing er processen at tjene en kommision ved at promoverer andre menneskers (eller virksomheders) produkter. Du finder et produkt du kan lide, promoverer det til andre og tjener en del af den indtjening for hver salg du får.

Tager man udgangspunkt i Wikipedias definition, tales der her om 4 forskellige forbindelsesled hvorimod andre definitioner som oftest taler om 3 forbindelsesled og ikke 4.

#1: Affiliate annoncør – køberen

En affiliate annoncør er den virksomhed eller person som gerne vil have flere konverterings i form af salg, tilmelding, download og lignende på deres hjemmeside eller platform. Derfor kaldes en affiliate annoncør også for “køberen” – for det er den part af de 3 forbindelsesled som betaler for en service og dermed køber denne.

#2: Affiliatepartner eller udgiverenblogger ol.

Affiliatepartneren eller “udgiveren” er en person eller virksomhed som publicerer og promoverer indhold fra affiliate annoncøren for at sende trafik til affiliate annocøren med det ultimative mål at de konverterer på annoncørens platform, således af affiliate partneren kan få sin provision af konverteringen.

Vil du gerne i gang med affiliate marketing kan du bruge vores trin-for-trin guide: Sådan kommer du i gang med affiliate marketing måde du kan gøre dette på er at lave din egen WordPress blog eller få udviklet en blog af et professionelt webbureau og begynde at blogge.

3) Affiliate netværk – bindeledet

Et affiliate netværk benytter ofte af små- og mellemstore affiliate partnere, da de samler mange forskellige affiliate annoncører ét sted og gør det dermed enkelt og let at finde produkter, services og virksomheder at promovere med henblik på at få en provision af konverteringen.

Begrenber indenfor affiliate marketing

Ligesom vi kender det fra SEO, så er affiliate marketing en verden af forkortelser på engelsk, hvilket for en uerfaren affiliate kan være en jungle i sig selv at finde ud af.

Hvordan kommer jeg i gang med affiliate marketing?

Vil du gerne i gang med affiliate marketing og starte dit eget affiliate site så du kan tjene penge online kan du bruge vores to guides til affiliate marketing som findes i både en simpel og avanceret version.

WHOM anbefaler

Anbefaling

WHOM anbefaler at besøge vores affiliate side Easy Leif for at finde inspiration til hvordan affiliate marketing eksempelvis kan se ud.